Jaa artikkeli

Tapaaminen ruotsalaisten historioitsijoiden ja HwB:n koordinaatiokomitean jäsenen Carl Bildtin kanssa Tukholmassa

Suomen Tukholman suurlähettiläs Maimo Henriksson ja Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen puheenjohtaja Erkki Tuomioja olivat tiistaina 6.2.2024 kutsuneet parikymmentä historioitsijaa sekä Ruotsin suurlähettiläinä Helsingissä toimineita diplomaatteja keskustelemaan historiapolitiikasta ja kansainvälisestä Historians without Borders (HwB) -verkostosta. Monet kutsutuista olivat jo aiemmin osallistuneet HwB:n Ruotsissa järjestämiin tilaisuuksiin ja tunsivat HwB:n toimintaa ja tavoitteet. 
 
Tilaisuudessa kommentoitiin HwB:n tulevia suunnitelmia hyvin myönteisessä hengessä ja osallistujat jäivät myös pohtimaan olisiko Ruotsissakin kiinnostusta ja mahdollisuus perustaa Historiker utan Gränser -yhdistys. 
Kuvassa Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri ja Historians without Borders -verkoston koordinaatiokomitean jäsen Carl Bildt, Suomen suurlähettiläs Maimo Henriksson sekä Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen puheenjohtaja Erkki Tuomioja.
Puheenjohtaja Tuomioja tapasi Tukholmassa myös entisen ulkoministerikollegansa Carl Bildtin, joka on HwB:n kansainvälisen verkoston koordinaatiokomitean jäsen ja valmis tukemaan HwB:n toiminnan kehittämistä Ruotsissa.
 
Suuret kiitokset kaikille tiistain tilaisuuteen osallistuneille sekä suurlähettiläs Henrikssonille ja Suomen Tukholman suurlähetystölle yhteistyöstä tilaisuuden tiimoilta!
Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: