Koordinaatiokomitea

Helsingissä 19. ja 20. toukokuuta 2016 järjestetty ‘Historians without Borders: The Use and Abuse of History in Conflicts’ -konferenssi päättyi kansainvälisen Historians without Borders -verkoston perustamiseen. Konferenssissa allekirjoitettiin verkoston toimintaa ohjaava deklaraatio, jolla on jo satoja allekirjoittajia. Kokouksessa myös nimitettiin verkoston työtä koordinoiva komitea.

Koordinaatiokomitea
Komitean tehtävänä on koordinoida ja kehittää kansainvälisen Historioitsijat ilman rajoja -verkoston toimintaa.

Koordinaatiokomitea

Dr Jan C. Behrends

johtaa Potsdamin nykyhistorian keskuksessa (ZZF) tutkimusverkostoa "Fyysinen väkivalta myöhäissosialismissa" ja opettaa Itä-Euroopan historiaa Berliinin Humboldt-yliopistossa.

Carl Bildt

toimi Ruotsin pääministerinä vuosina 1991-1994 ja ulkoasiainministerinä vuosina 2006-2014. Hän oli myös aktiivinen sovittelija Jugoslavian sodissa 1990-luvulla.

Dr Vasu Gounden

on African Centre for the Constructive Resolution of Disputes (ACCORD) - keskuksen toiminnanjohtaja.

Professor Margaret MacMillan

on St Antony's Collegen johtaja ja kansainvälisen historian professori Oxfordin yliopistossa. Hän kuuluu myös Institute for Historical Justice and Reconciliation -instituutin neuvoa-antavaan komiteaan ja on Rhodes Trustin luottamushenkilö.

Erkki Tuomioja

on Suomen Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen puheenjohtaja ja perustajajäsen. Hän toimi Suomen ulkoministerinä vuosina 2000-2007 ja 2011-2015. Hän on väitellyt poliittisen historian tohtoriksi Helsingin yliopistosta.

Christina Twomey

on Monashin yliopiston filosofian, historian ja kansainvälisten suhteiden laitoksen professori. Hän on myös Monashin yliopiston maailmanlaajuisia konflikteja ja väkivaltaa käsittelevän ohjelman johtaja.

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua:

Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: