Koordinationskommitté

Konferensen ”Historians without Borders: the Use and Abuse of History in Conflicts”, som hölls i Helsingfors den 19-20 maj 2016, avslutades med grundandet av det internationella nätverket Historians without Borders. Konferensen ledde till undertecknandet av en deklaration som vägleder nätverkets verksamhet och som redan har hundratals undertecknare. Konferensen utsåg också en kommitté som ska samordna nätverkets arbete.

Koordinationskommitté

Dr Jan C. Behrends

Behrends leder forskningsnätverket "Physical Violence in Late Socialism" vid The Leibniz Centre for Contemporary History (ZZF) i Potsdam och undervisar i östeuropeisk historia vid Humboldt-universitetet i Berlin.

Carl Bildt

Bildt var Sveriges statsminister från 1991 till 1994 och utrikesminister från 2006 till 2014. Han var också en aktiv medlare i de jugoslaviska krigen på 1990-talet.

Dr Vasu Gounden

Gounden är verkställande direktör för African Centre for the Constructive Resolution of Disputes (ACCORD).

Professor Margaret MacMillan

MacMillan är föreståndare för St Antony's College och professor i internationell historia vid Oxfords universitet. Hon sitter också i den rådgivande styrelsen för Institute for Historical Justice and Reconciliation och är förvaltare för Rhodes Trust.

Erkki Tuomioja

Tuomioja är ordförande och grundare av den finska föreningen Historiker utan gränser. Han var Finlands utrikesminister 2000-2007 och 2011-2015. Han har en doktorsexamen i politisk historia från Helsingfors universitet.

Professor Christina Twomey

Twomey är professor vid skolan för filosofiska, historiska och internationella studier vid Monash University. Hon är också chef för Monash Universitys Focus Program on Global Conflict and Violence.

Du kanske är också intresserad av detta:

Sök
Stäng denna sökruta.

Om du vill få inbjudningar till våra evenemang direkt till din e-post, vänligen anslut dig till evenemangsinbjudnings-e-postlistan.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Följ oss