Jaa artikkeli

Möte med svenska historiker och koordinationskomittéens medlem Carl Bildt i Stockholm

Finlands ambassadör i Stockholm Maimo Henriksson och Erkki Tuomioja, ordförande för Historiker utan Gränser i Finland, hade tisdagen den 6 februari 2024 bjudit in ett tjugotal historiker och diplomater som tjänstgjort som svenska ambassadörer i Helsingfors för att diskutera historiepolitik och det internationella nätverket Historians without Borders (HwB). Många av de inbjudna hade redan deltagit i HwB:s evenemang i Sverige och var bekanta med HwB:s verksamhet och mål.

Kommentarer om HwB:s framtidsplaner framfördes i en mycket positiv anda och deltagarna undrade också om det skulle finnas intresse och möjligheter att etablera en förening Historiker utan Gränser även i Sverige.

På bilden: Carl Bildt, tidigare svensk statsminister och utrikesminister och medlem i koordinationskomittéen för Historiker utan Gränser, Finlands ambassadör Maimo Henriksson och Erkki Tuomioja, ordförande för Historiker utan Gränser i Finland.

I Stockholm träffade ordförande Tuomioja också sin tidigare utrikesministerkollega Carl Bildt, som är medlem i HwB:s internationella nätverkssamordningskommitté och redo att stödja utvecklingen av HwB:s verksamhet i Sverige.

Stort tack till alla som deltog i tisdagens evenemang och till ambassadör Henriksson och Finlands ambassad i Stockholm för deras samarbete!

Sök
Stäng denna sökruta.

Om du vill få inbjudningar till våra evenemang direkt till din e-post, vänligen anslut dig till evenemangsinbjudnings-e-postlistan.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Följ oss