Kysy historiotsijalta

Historioitsijat ilman rajoja Suomessa järjestää monenlaista toimintaa jäsenilleen sekä laajemmalle yleisölle. Olemme käsitelleet mm. historian käytön eri muotoja, kolonialismia ja kehitysyhteistyötä, sekä kansalaisjärjestöjen suhdetta historiaan. Tapahtumamme ovat avoimia kaikille historiasta kiinnostuneille. Tapahtumissamme käsittelemme ajankohtaisia ja yhteiskunnallisia kysymyksiä historiallisesta näkökulmasta. Mikäli sinulla on ideoita tulevista tapahtumista, olethan meihin rohkeasti yhteydessä.

Mikäli haluat tietoa tulevista tapahtumista, voit tilata tapahtumakutsut-uutiskirjeen sekä seurata meitä Facebookissa ja Twitterissä.

Historioitsijat ilman rajoja Suomessa pyrkii edistämään historiantuntemusta ja –kirjoitusta myös omalla julkaisu- ja tutkimustoiminnallaan. Esimerkkinä tästä on huhtikuussa 2016 julkaisemamme antologia Historian käyttö ja väärinkäyttö. Tavoitteena on sekä välittää historiantulkintoja suurelle yleisölle että osallistua niiden syvällisempään tarkasteluun tieteellisen tutkimuksen muodossa. Erityisen kiinnostuksen kohteena on historiatiedon käyttö konfliktien ehkäisyssä ja ratkaisussa. HIRS ottaa myös mielellään osaa esimerkiksi historia-alan oppikirjojen laatimiseen.

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua:

Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: