Jaa artikkeli

Sääntömääräinen syyskokous

Historioitsijat ilman rajoja Suomessa -yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 13.11.2023 kello 17 alkaen Helsingissä, Kaisa-talon Kaisa-salissa. Kokouksessa vahvistetaan yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle vuodelle sekä valitaan hallitus vuodelle 2024.  Kokousasioiden käsittelyn jälkeen kuulemme alustukset ja käymme keskustelua rasismin historian tutkimuksesta. 

Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki yhdistyksen jäsenet. Ilmoittauduthan kuitenkin kokouksen etukäteen sähköpostitse osoitteeseen: info@hwb.fi. Saat kokousmateriaalit etukäteen sähköpostitse.

Jäsenille on lähetetty kutsu syyskokoukseen sähköpostitse 20.10. Etkö ole saanut kutsua? Tarkista roskapostisi. Mikäli et ole saanut kutsua, tarkistathan yhteystietosi olemalla yhteydessä info@hwb.fi.

Etkö ole jäsen, mutta toimintamme kiinnostaa sinua? Liity jäseneksi ja tule mukaan vaikuttamaan yhdistyksemme toimintaan ensi vuodelle!

Kokouksen asialista:

  1. Kokouksen avaus
  2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
  3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
  5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus seuraavalle kalenterivuodelle
  6. Päätetään hallituksen jäsenten lukumäärästä
  7. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
  8. Valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa taikka yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa
  9. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

 

Kokouksen jälkeen:

Kokousasioiden käsittelyyn jälkeen kuulemme kolme alustusta rasismin historiaan kolmen eri tutkijan tutkimusten kautta. Alustuksissa ja niitä seuraavissa keskusteluissa pohditaan historiankirjoituksen suhdetta rasismin historiaan Suomessa: mitä tämän hetken tutkimus sanoo aiheesta? Mitkä aiheet kaipaavat enemmän tutkimusta, ja miksi nimenomaan historiantutkijoiden tulisi käsitellä näitä aiheita?

Marko Stenroosin ja Oula Silvennoisen alustukset pidetään suomeksi. Faith Mkweshan alustus on englanniksi. Keskustelua käydään niin suomeksi kuin englanniksi.

Marko Stenroos

Anti-Gypsyism – historian vaikutus romanien yhteiskunnalliseen asemaan

Marko Stenroos on sosiaali- ja kulttuuriantropologi ja hän on väitellyt Helsingin yliopistossa aiheesta romanipolitiikan kansallinen toimeenpano. Hän työskentelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella romaniasioiden asiantuntijana. Luennossaan hän tarkastelee anti-Gypsyism käsitettä, jonka kautta hän peilaa historian kerronnan ja muistamisen hankaluutta sekä vaikutuksia nykypäivään.

Faith Mkwesha

Continuities of racism: decolonial approach to identity formation of Finnishness by Rosa Emilia Clay

Dr. Faith Mkwesha is a researcher, lecturer and founder of SahWira Africa International NGO where she does Antiracism activism, organises online petitions to spark discussions and influence policy. Currently she is a researcher and lecturer at Helsinki University, Swedish School of Social Sciences teaching a course on Contemporary research: Decolonising knowledged. She also organises Decolonising the mind global summit and teaches via SAIPOD podcast. Her research interests are African studies, Black/African Feminism, Gender studies and Postcolonial and Decolonial. She has published in these themes.

Oula Silvennoinen

on historian tutkija ja Helsingin yliopiston Euroopan historian dosentti, joka on perehtynyt antisemitismin, holokaustin ja eurooppalaisen fasismin historiaan.

Saapumisohjeet:

Kaisa-sali sijaitsee Helsingin yliopiston Kaisa-talon 7. kerroksessa (sali 7062). Kaisa-talo sijaitsee osoitteessa Fabianinkatu 30, Helsinki. Pääset kirjastoon Fabianinkadulta, Kaisaniemenkadulta tai hissillä Helsingin yliopiston metroasemalta.

Lisätietoja:

Heta HedmanPääsihteeriHistorioitsijat ilman rajoja Suomessaheta.hedman@hwb.fi
puh. 040 660 8979

Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: