Jaa artikkeli

Sääntömääräinen kevätkokous

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 27.5.2024 kello 17.30 alkaen. Kokous järjestetään Helsingin yliopiston Kaisa-talon Kaisa-salissa.
 
Kokouksessa käsitellään ja vahvistetaan yhdistyksen tilinpäätös ja vuosikertomus vuodelta 2023 ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä edellisen vuoden hallitukselle. Kokousasioiden käsittelyn jälkeen keskustelemme suomalaisten historiatietoisuudesta alan kansalaisjärjestöjen johdolla.
 
Kokoukseen ovat tervetulleita yhdistyksen jäsenet. Ilmoittauduthan kokoukseen kuitenkin etukäteen 26.5. mennessä. Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen: info@hwb.fi.
 
Kokousmateriaali lähetetään etukäteen kokoukseen ilmoittautuneille.

Kevätkokouksen esityslista:

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

Kevätkokouksen jälkeen:

Millainen on suomalaisten historiatietoisuus ja -ymmärrys tänään?

Monenlaiset kulttuuriset ilmiöt ja yhteiskunnalliset kehityskulut haastavat kansalaisten kykyä tarkastella historiaan liittyviä kertomuksia kriittisesti. Ajassamme, jolle leimallista on verkkoalustojen tarjoamat monenlaiset totuudet ja disinformaatio, historian opetuksen väheneminen eri opetusasteilla sekä historian vääristely ja väärinkäyttö konflikteissa ympäri maailman, on historiatiedolla entistä suurempi merkitys kansalaistaitona. Akateeminen historiantutkimus on yhä moniäänisempää, mutta välittyykö tutkittu tieto yleisiin historiakäsityksiin? Mikä on historia-alan yhdistysten rooli, kun julkinen rahoitus niin kansalaisjärjestöille kuin tutkimukseen vähenee entisestään?

Kevätkokouksen kokousasioiden käsittelyn jälkeen mukana keskustelemassa ovat Suomen Historiallisen Seuran hallituksen jäsen Anu Lahtinen, Historian Ystäväin Liiton puheenjohtaja Kari Salmi, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL:n puheenjohtaja Kati Hynönen sekä Historian Opiskelijain Liiton puheenjohtaja Mikko Lähdesmäki. Keskustelua moderoi Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen puheenjohtaja Erkki Tuomioja.

Tilaisuutta ei striimata tai tallenneta. Tilaisuus päättyy klo 19.30. 

Saapumisohjeet:

Kaisa-sali sijaitsee Helsingin yliopiston Kaisa-talon 7. kerroksessa (sali 7062). Kaisa-talo sijaitsee osoitteessa Fabianinkatu 30, Helsinki. Pääset kirjastoon Fabianinkadulta, Kaisaniemenkadulta tai hissillä Helsingin yliopiston metroasemalta.

Lisätiedot:

Heta Hedman
Pääsihteeri
Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry
heta.hedman@hwb.fi
puh. 040 660 8979

Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: