Jaa artikkeli

Historians at the Movies: Killers of the Flower Moon

Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen kolonialismityöryhmän ja Cinema Orionin yhteistyö saa jatkoa kun dosentti Janne Lahti saapuu alustamaan Killers of the Flower Moon -elokuvan näytökseen perjantaina 10.11.2023 klo 17.30. Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen jäsenille liput alennushintaan. Huom! Elokuva esitetään K13-elokuvateatterissa Katajanokalla!

1900-luvun alussa öljy vaurastutti Osage-kansaa. Heistä tuli yhden yön aikana yksiä maailman rikkaimmista ihmisistä. Alkuperäiskansan vauraus herätti mielenkiintoa valkoisissa onnenonkijoissa, jotka manipuloivat, kiristivät ja varastivat Osageilta niin paljon kuin kykenivät, kunnes lopulta turvautuivat murhiin.

Tositapahtumiin perustuva Killers of the Flower Moon on eeppinen rikos-western-saaga, jossa todellinen rakkaus risteää julman petoksen kanssa. Tarinan keskiössä nähdään Ernest Burkhartin (Leonardo DiCaprio) ja Mollie Kylen (Lily Gladstone) epäsovinnainen rakkaustarina. Elokuvassa nähdään myös Robert De Niro ja Jesse PlemonsKillers of the Flower Moon -elokuvan on ohjannut Oscar-palkittu Martin Scorsese ja se perustuu David Grannin kirjan pohjalta Eric Rothin ja Scorsesen luomaan käsikirjoitukseen.

Lue lisää elokuvasta!

Perjantaina 10.11.2023 elokuvan näytös järjestetään yhteistyönä Cinema Orionin ja Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen kolonialismityöryhmän kesken. Elokuvan alustaa yhdistyksen työryhmän jäsen Janne Lahti, FT ja yleisen historian dosentti. Lahti työskentelee Akatemiatutkijana Helsingin yliopistossa ja hän on erikoistunut kolonialismin globaalihistoriaan, eritoten asutuskolonialismiin sekä Yhdysvaltain, Saksan ja Pohjoismaiden kolonialismiin.

Huomioithan, että Cinema Orion on suljettu toistaiseksi vesivahingon takia. Näytös pidetään K13-elokuvateatterissa osoitteessa Katajanokanlaituri 11 A, Helsinki. Elokuvaliput voi ostaa Cinema Orionin verkkokaupasta ja Kino K13:sta ennen näytöksen alkua.

Liput:

13 €
Alennettu hinta: 11 € Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry:n jäsenille (myös muut alennusryhmät)

Osta liput Cinema Orionin verkkokaupasta!

Tutustu meihin:

Historioitsijat ilman rajoja -verkostoon kuuluu yli 400 historioitsijaa, historian opettajaa ja historiapolitiikasta kiinnostunutta ympäri maailman. Suomalaisesta aloitteesta vuonna 2016 perustetun kansainvälisen verkoston ja suomalaisen Historioitsijat ilman rajoja Suomessa -yhdistyksen tarkoituksena on edistää historiatietoisuutta, historiaan liittyvää keskustelua sekä historiatiedon käyttöä konfliktien ehkäisemiseen ja ratkaisuun. Liity verkostoon allekirjoittamalla Historioitsijat ilman rajoja -deklaraatio! Voit tukea toimintaamme myös liittymällä suomalaisen yhdistyksen jäseneksi.

Lisätiedot:

Heta Hedman
Pääsihteeri
Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry
heta.hedman@hwb.fi
puh. 040 660 8979

Lipunmyyntiin liittyvissä asioissa olethan yhteydessä Cinema Orionin asiakaspalveluun!

Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: