Jaa artikkeli

Historiker utan gränser värd för möte mellan ryska och ukrainska historiker

 

Den 30. januari var Historiker utan gränser i Finland r.f. var värd för ett möte mellan fem ryska och fem ukrainska välkända historiker på Königstedt gård. Under mötet diskuterades 1900-talets historieskrivning från ukrainskt och ryskt perspektiv. På söndag deltog de ukrainska och ryska historikerna i en middag som utrikesminister Timo Soini var värd för.

Emedan det finns flera märkbara skillnader i tolkandet av de två ländernas gemensamma historia, kom historikerna överens om att detta understryker behovet för en fortsatt dialog mellan historiker från bägge land med avsikten att främja ömsesidig förståelse och förebygga missbruk av historia i syfte att nära konflikter. Möjligheter för gemensamma historiografiska projekt diskuterades även under mötet.

Historiker utan gränser kommer att fortsätta underlätta en fortsatt och fördjupad dialog.

Sök
Stäng denna sökruta.

Om du vill få inbjudningar till våra evenemang direkt till din e-post, vänligen anslut dig till evenemangsinbjudnings-e-postlistan.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Följ oss