Jaa artikkeli

Kolonialismityöryhmä

Yhdistyksen kolonialismityöryhmä on verkosto, joka keskittyy kolonialismin historiaan ja perintöön niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Työryhmä koostuu niin historiantutkijoista, opiskelijoista kuin muista aihetta tutkivista ja siitä kiinnostuneista henkilöistä. Työryhmä kehittää ja järjestää aiheen tiimoilta ajankohtaisia tilaisuuksia ja muuta toimintaa.

Työryhmä on järjestänyt tilaisuuksia muun muassa kolonialismista Suomen rajaseuduilla, Suomen ja Namibian suhteissa, saamelaisten historioissa sekä kolonialismin perinnöstä Pohjoismaissa ja esimerkiksi kehitysyhteistyössä.

Vuonna 2018 järjestimme yhteistyössä The African Centre for the Constructive Resolution of Disputes (ACCORD) -keskuksen kanssa Etelä-Afrikan Johannesburgissa seminaarin, jossa pohdimme miten historioitsijat tulkitsevat kolonialismin perintöä entisissä siirtomaissa ja siirtomaavalloissa.

Työryhmän tavoitteena on edistää historiatietoutta kolonialismin historiasta sekä siihen liittyvästä ajankohtaisesta historiantutkimuksesta. Onko mielessäsi idea kolonialismityöryhmän tilaisuudeksi? Ota meihin yhteyttä: info@hwb.fi.

Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: