Jaa artikkeli

Tapaaminen historioitsijoiden kanssa Kyproksella

Erkki Tuomioja tapasi Association for Historical Dialogue and Research -järjestön edustajia Nikosiassa. Kuvassa oikealla AHDR:n johtaja Louzos Loukaidis.

Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen puheenjohtaja Erkki Tuomioja tapasi historioitsijoita ja Kyproksella toimivan Association for Historical Dialogue and Research (AHDR) -järjestön edustajia Nikosiassa 5.3.2024. 

AHDR on Nikosiassa vuonna 2003 perustettu järjestö, joka edistää yleistä historiatietoisuutta erityisesti lasten, nuorten ja opettajien keskuudessa Kyproksella ja kehittää oppimismahdollisuuksia kaikille huomioiden oppijoiden erilaiset kyvyt, etnisyydet, uskonnolliset vakaumukset sekä kulttuuriset ja sosiaaliset taustat. Järjestö kehittää jatkuvaa ja avointa vuoropuhelua pedagogisista käytännöistä, jotka edistävät historian tieteenalan arvoja sekä monimuotoisuutta ja historiasta käytävää dialogia. AHDR:n jäseniin kuuluu useista etnisistä, kielellisistä ja ammatillisista taustoista tulevia henkilöitä, jotka työskentelevät Kyproksen eri koulutusasteilla.

Puheenjohtaja Tuomioja vieraili Kyproksen Nikosiassa YK:n rauhanturvaoperaatio UNFICYP:n (United Nations Peacekeeping Force In Cyprus) 60-vuotisjuhlallisuuksien johdosta. Tuomioja puhui Suomen Nikosian suurlähetystön järjestämässä, UNFICYP:n historiaa ja suomalaista rauhanvälitystä käsittelevässä seminaarissa ja korosti muun muassa historian merkitystä sekä naisten roolia kestävässä konfliktinratkaisussa. UNFICYP perustettiin Kyprokselle 4.3.1964 YK:n turvallisuusneuvoston päätöksellä.

Kiitämme Nikosian kollegoitamme mielenkiintoisista keskusteluista sekä toivotamme onnea ja menestystä AHDR:n toimintaan! Suuret kiitokset myös Suomen Nikosian suurlähetystölle tärkeän seminaarin järjestämisestä.

Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: