Jaa artikkeli

Historioitsijat ilman rajoja -järjestön pääsihteeriksi FM Heta Hedman

Kuva: Julia Palmu

Historioitsijat ilman rajoja -järjestön pääsihteeriksi on valittu FM Heta Hedman. Vuonna 2015 perustettu Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry toimii myös kansainvälisen Historians without Borders -verkoston sihteeristönä.

Yhdistyksen tarkoituksena on mm. edistää

– historian yleistä ja monipuolista tuntemusta

– historiallisen aineiston ja arkistojen avointa ja vapaata käyttöä

– historian eri näkemysten ja tulkintojen asiallista vuorovaikutusta

– historian käyttöä konfliktien liennyttämisessä ja ratkaisussa

sekä lähentää ristiriitaisia käsityksiä historian kulusta ja tapahtumista ja myötävaikuttaa siihen, ettei historiaa käytetä ruokkimaan konflikteja tai ylläpitämään viholliskuvia ja vääristäviä myyttejä.

Heta Hedman siirtyy järjestöön Suomen museoliiton palveluksesta. Viime vuodet hän on työskennellyt kulttuuriperinnön ja järjestötoiminnan parissa. Heta on valmistunut historian tutkinto-ohjelmasta Tampereen yliopistosta, ja opintotaustaa häneltä löytyy myös politiikan tutkimuksesta, sosiaalitieteistä ja museologiasta.

”Olen hyvin innoissani, että Historioitsijat ilman rajoja -järjestön pääsihteerinä pääsen syventymään historiapolitiikkaan, joka on koulutustaustanikin takia sydäntäni lähellä. Historian tulkintojen käyttöä ja väärinkäyttöä tulee ymmärtää julkisessa keskustelussa entistä paremmin, ja historioitsijoilla on paljon annettavaa konfliktien ehkäisyssä ja ratkaisussa, niin meillä Suomessa kuin myös globaalisti. Toivon, että voin omalta osaltani edistää tätä kehitystä”, Heta toteaa.

Heta Hedman aloittaa tehtävässään 15.8.2022.

Lisätietoja antaa yhdistyksen puheenjohtaja Erkki Tuomioja.

Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: