Jaa artikkeli

Nationalismin aave Euroopassa

Mitä on nationalismi, miten se on kehittynyt historiansa aikana ja miten se ilmenee internet-ajassa? Entä miten suomalainen nationalismi on muuttunut Suur-Suomi-pyrkimyksistä EU-jäsenyyden aikaan tultaessa?

Millaisia eri muotoja nationalismi on ottanut ja miten isänmaallisuus eroaa nationalismista? Onko nationalismi edellytys toimivalle demokratialle vai luoko se ainoastaan stereotypioihin perustuvia viholliskuvia ja sosiaalisen median vihapuhetta?

Näitä ja muita nationalismiin liittyviä kysymyksiä pohditaan Vapaus valita toisin ja Historioitsijat ilman rajoja –yhdistysten keskustelutilaisuudessa Nationalismin aave Euroopassa 10.3.2020 klo 18-20 Helsingin Paasitornissa.

Alustukset aiheesta pitävät dosentti Sari Näre, tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma sekä professori Jussi Pakkasvirta Helsingin yliopistolta, ja tilaisuuden moderoi Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja ja Vapaus valita toisin ry:n hallituksen jäsen Erkki Tuomioja. Alustuksia seuraa paneelikeskustelu jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnisteita #nationalisminaave ja #HWBevent. Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Tilaisuus on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Huom! Tilaisuudessa otetaan valokuvia, joita käytämme verkkosivuillamme, sosiaalisessa mediassa sekä muissa julkaisuissamme ja osallistumalla tilaisuuteen annat luvan kuvien ja videoiden käyttöön.

Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: