Jaa artikkeli

Ukraina-Venäjä-historiadialogi syyskuussa Helsingissä

Järjestämme 4.-5. syyskuuta Helsingissä seminaarin, jossa käsitellään Venäjän ja Ukrainan yhteistä ja rinnakkaista historiaa. Haluamme luoda keskusteluyhteyden ukrainalaisten ja venäläisten historioitsijoiden välille, tuoda heidän näkemyksiään lähemmäs toisiaan sekä luoda edellytyksiä myös laajemmalle kanssakäymiselle maiden välillä. Yhteistyökumppaneinamme seminaarissa toimivat Saksan historiainstituutti (German Historical Institute), Helsingin yliopisto sekä Ulkoasiainministeriö.

Ensimmäinen ukrainalaisten ja venäläisten historioitsijoiden tapaaminen järjestettiin Helsingissä tammikuussa 2017. Tapaamisessa keskusteltiin Ukrainan ja Venäjän yhteisestä ja rinnakkaisesta historiasta 1900-luvulla sekä tuon ajan historiankirjoituksesta. Tapaamisen tavoitteena oli luoda pohja pysyvämmälle dialogiprosessille. Keskusteluiden jälkeen molemmat osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, että keskustelua historiasta tarvitaan ja dialogia tulisi mahdollisuuksien mukaan laajentaa.

Syyskuussa järjestettävän seminaarin tavoitteena on jatkaa historiadialogia laajennetulla osallistujapohjalla.

Haluamme tarjota osallistujille mahdollisuuden avoimeen keskusteluun puolueettomassa ympäristössä. Tavoitteenamme on, että seminaari auttaa osallistujia ymmärtämään toistensa näkökulmia paremmin sekä vähentää mahdollisuutta käyttää historiaa ja historiallisia myyttejä konfliktin lietsonnassa ja pitkittämisessä.

Seminaarissa työskennellään yhteisissä yleisistunnoissa sekä pienemmissä työryhmissä. Haluamme keskittyä erityisesti avoimeen ajatustenvaihtoon ja dialogiin. Seminaari päättyy tiistai-iltapäivänä laajemmalle yleisölle avoimeen paneelikeskusteluun, jossa osallistujat sopivat dialogiprosessin seuraavista vaiheista.

Paneelia ovat tervetulleita seuraamaan kaikki aiheesta kiinnostuneet. Tarkempi ajankohta, tapahtumapaikka sekä ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin kesällä.

 

 

Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: