Jaa artikkeli

HIRS isännöi venäläisten ja ukrainalaisten historioitsijoiden tapaamista

 

Tammikuun 30. päivä Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry isännöi viiden venäläisen ja viiden ukrainalaisen historioitsijan tapaamista Königstedtin kartanossa. Tapaamisessa keskusteltiin 1900-luvun historiankirjoituksesta ukrainalaisesta ja venäläisestä näkökulmasta. Sunnuntai-iltana ukrainalaiset ja venäläiset osallistuivat ulkoasiainministeri Timo Soinin isännöimälle illalliselle.

Venäjän ja Ukrainan yhteisen historian tulkinnassa on merkittäviä eroja maiden välillä. Tapaamiseen osallistuneet historioitsijat olivat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että molempien maiden historioitsijoiden keskustelun jatkamiselle on tarvetta. Dialogin tavoitteena on edistää yhteisymmärrystä sekä estää historian väärinkäyttö konfliktien lietsomisessa. Osanottajat keskustelivat myös mahdollisuudesta kehittää yhteisiä historiankirjoitukseen liittyviä projekteja.

Historioitsijat ilman rajoja jatkaa työskentelyä dialogin edistämiseksi ja syventämiseksi.

Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: