Jaa artikkeli

Toivon majakka – ETYJ ja kansalaisyhteiskunta kotimaassa ja ulkomailla, menneessä ja tulevassa (Eurooppa-foorumi)

Historioitsijat ilman rajoja -yhdistys osallistuu OSCE By All -hankkeen tiimoilta Eurooppa-foorumiin omalla paneelikeskustelulla. Seuraa 30.8. klo 10:00-10:45 pidettävää keskustelua Turussa tai verkkolähetyksen välityksellä.
Ulkoministeri Valtonen on todennut, että osana Suomen vuoden 2025 Etyj-puheenjohtajuutta hän haluaisi Suomen ja Etyjin olevan toivon majakka monille Etyj-alueen maille. Samalla kansalaisyhteiskunnan tila ja mahdollisuus osallistua ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan Suomessa ja muualla on muutoksessa niin taloudellisten leikkausten kuin muuttuneen maailmantilanteen myötä. Tämä paneeli tuo yhteen tutkijoita, kansalaisyhteiskunnan jäseniä ja virkakuntaa keskustelemaan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöstä ennen Suomen puheenjohtajuuskautta. Tilaisuudessa pohditaan Etyj-prosessin historiallista merkitystä ja järjestön roolia tulevaisuudessa osana eurooppalaista turvallisuusjärjestystä. Miten Suomi ja Etyk edistivät kansainvälistä ihmisoikeusliikettä kylmän sodan aikana, ja miten voisimme tehdä sen uudelleen tänä päivänä?

Puhujat:

Maria Mekri, Toiminnanjohtaja, SaferGlobe
Toni Sandell, Apulaispäällikkö, Suomen Etyj-puheenjohtajuussihteeristö, Ulkoministeriö
 
Moderaattori:
Louis Clerc, Professori, Turun yliopisto
 
Ohjelman kieli: suomi. Ohjelma tulkataan englanniksi. Paneeli striimataan ja tallenne on katsottavissa jälkikäteen.

Milloin?

Perjantai 30.8.2024 klo 10:00 – 10:45

Missä?

Sopukka-lava, Turun kaupunginteatteri
Itäinen Rantakatu 14, 20800 Turku

Ilmoittautuminen:

Eurooppa-foorumi järjestetään Turun Kaupunginteatterissa 28.-30.8.2024. Tapahtuman kaikki sisällöt ovat osallistujille ilmaisia. Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä tai verkossa. Paikan päällä osallistuminen vaatii ilmoittautumisen. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja:

Lisätietoja Eurooppa-foorumin sivuilla

Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: