Jaa artikkeli

Palestiina, Israel ja historia: No Other Land (2024)

Tervetuloa Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen kolonialismityöryhmän ja Cinema Orionin yhteiseen elokuvanäytökseen ja keskustelutilaisuuteen tiistaina 12.11.2024! Elokuvaillassa katsotaan tuore No Other Land -dokumentti (2024) ja keskustellaan Suomen Israel- ja Palestiina-politiikan historiasta. Ilta on toinen osa kaksiosaista tapahtumasarjaa.

NO OTHER LAND: Palestiinalainen aktivisti Basel Adra on puolen vuosikymmenen ajan kuvannut, kuinka Israelin miehitys tuhoaa hänen yhteisöään Masafer Yattaa, ja samalla hän luo epätodennäköisen liiton israelilaisen toimittajan kanssa, joka haluaa liittyä hänen taisteluunsa. 

Elokuvan kieliä ovat arabia, heprea ja englanti ja elokuvan tekstitykset ovat englanniksi. Elokuvan kesto on 1 h 35 min.

Elokuvan jälkeen paneelikeskustelussa pohditaan Suomen Israel- ja Palestiina- politiikan historiaa ja nykyisyyttä. Paneelikeskustelussa ovat mukana muun muassa professori Hannu Juusola ja tutkijatohtori Tiina Järvi. Keskustelun moderoi Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen puheenjohtaja Erkki Tuomioja.

Elokuvailta on toinen osa kaksiosaista tapahtumasarjaa, jonka ensimmäisessä osassa 29.10. Katsotaan Elia Suleimanin The Time that Remains -elokuva (2009) ja keskustellaan Palestiinan ja Israelin historiasta kolonialismin valossa. Voit ostaa liput yksittäisiin näytöksiin tai tarjoushintaisen pakettilipun, jolla näet kummankin elokuvan. Lisätietoja lippujen hinnoista alla.

Traileri:

Ohjelma:

Elokuvanäytös klo 17.00-18.35: No Other Land (2024)

Keskustelu klo 18.35-19.30: Suomen Israel- ja Palestiina-politiikka ennen ja nyt

Keskustelu käydään suomeksi.

Elokuvanäytökseen on lipunmyynti, mutta keskustelutilaisuus on avoin ja maksuton kaikille halukkaille.

Liput:

Liput No Other Land -elokuvaan: 12 €
Alennettu hinta: 9,50 € Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry:n jäsenille sekä muille alennusryhmille.

TUPLALIPPU:
Liput sekä The time that Remains -elokuvaan ja No Other Land -elokuvaan: 20 €
Alennettu hinta: 17 € Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry:n jäsenille sekä muille alennusryhmille.

Liput ostetaan Cinema Orionin verkkokaupasta. Liput ostetaan Cinema Orionin verkkokaupasta. Tuplalippu The Time that Remains-elokuvasivun kautta Orionin sivuilla.

Panelistit:

Hannu Juusola on Lähi-idän tutkimuksen professori Helsingin yliopistossa sekä kulttuurien osaston johtaja. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Suomen Lähi-idän instituutin johtajana. Yksi hänen erikoisalueistaan on Israel/Palestiinan konflikti. Hänen uudistettu ja laajennettu teoksensa Israelin historia ilmestyy lokakuussa.

Tiina Järvi (YTT) on Libanoniin ja palestiinalaispakolaisiin erikoistunut sosiaaliantropologi. Hän on tutkimuksessaan keskittynyt muun muassa Libanonissa, Länsirannalla ja Jordaniassa asuvien palestiinalaispakolaisten arkeen sekä Israelin valtionrakentamiseen ja dekolonisaatioon. Järven tämänhetkinen tutkimusprojekti tarkastelee elämään kriisien keskellä Libanonissa. Järvi on lisäksi kirjoittanut useita yleistajuisia tekstejä Palestiina/Israelin historiasta ja nykyolosuhteista.

Erkki Tuomioja on poliittisen historian dosentti, entinen kansanedustaja ja Suomen historian pitkäaikaisin ulkoministeri sekä Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen puheenjohtaja yhdistyksen perustamisesta vuodesta 2015 lähtien. Tuomioja on kirjoittanut yli 20 historiaa ja yhteiskunnallisia ajankohtaisteemoja käsittelevää kirjaa.

Mikä Historioitsijat ilman rajoja?

Historioitsijat ilman rajoja -verkostoon kuuluu yli 400 historioitsijaa, historian opettajaa ja historiapolitiikasta kiinnostunutta ympäri maailman. Suomalaisesta aloitteesta vuonna 2016 perustetun kansainvälisen verkoston ja suomalaisen Historioitsijat ilman rajoja Suomessa -yhdistyksen tarkoituksena on edistää historiatietoisuutta, historiaan liittyvää keskustelua sekä historiatiedon käyttöä konfliktien ehkäisemiseen ja ratkaisuun. Liity verkostoon allekirjoittamalla Historioitsijat ilman rajoja -deklaraatio. Voit tukea toimintaamme myös liittymällä suomalaisen yhdistyksen jäseneksi.

Lisätiedot:

Heta Hedman
Pääsihteeri
Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry
heta.hedman@hwb.fi
puh. 040 660 8979

Lipunmyyntiin liittyvissä asioissa olethan yhteydessä Cinema Orionin asiakaspalveluun!

Search
Close this search box.

Mikäli haluat saada kutsut tapahtumiimme suoraan sähköpostiisi, liitythän tapahtumakutsujen sähköpostilistalle.

PL 54 (Snellmaninkatu 14 c)
00014 Helsingin yliopisto

Seuraa somessa: