Sisällissota

Vuonna 2018 Suomessa muistetaan sadan vuoden takaisia tapahtumia. Vuoden aikana järjestetään lukuisia keskustelutilaisuuksia, seminaareja ja paneelikeskusteluita aiheesta. Lisäksi vuotta 1918 käsitellään taiteen keinoin lukuisissa näyttelyissä ja esityksissä ympäri maan.

 

Sisällissotaan liittyvät näkemykset ja muistot voivat olla varsin monenlaisia. Tavoitteenamme on edistää historiatietoisuutta, historiaan liittyvää keskustelua sekä historiatiedon käyttöä konfliktien ehkäisemiseen ja ratkaisuun. Olemme kiinnostuneita siitä, miten merkkivuoden julkinen muistaminen on sujunut ja millaisia tunteita se on herättänyt.

 

Oletko sinä ollut tänä vuonna sisällissotaa käsittelevissä tilaisuuksissa? Jäikö jokin pohdituttamaan? Tai kiinnostaako sinua kuulla mitä muut ajattelevat vuoden 1918 muistamisesta?

MUISTOVUODEN TILINPÄÄTÖS

MUISTOVUODEN TILINPÄÄTÖS

Lauantaina 26.1.2019 keskustelemme siitä miten sisällissodan muistelu on näkynyt  taiteessa, kulttuurissa ja mediassa ja miten muistovuotta ylipäänsä vietettiin. Miten virallinen Suomi muisti sisällisostaa? Mitä asioita muistelussa on painotettu ja mitkä näkökulmat ovat jääneet vähemmälle huomiolle?

Seminaari on kaikille avoin. Tervetuloa mukaan!

KYSY HISTORIOITSIJALTA

KYSY HISTORIOITSIJALTA

Oletko ollut tänä vuonna sisällissotaa käsittelevissä tilaisuuksissa, lukenut aiheesta tai kuullut erilaisia tulkintoja vuodesta 1918? Jäikö sinulla joitain kysymyksiä tai asioita mietityttämään? Millaiset kysymykset jäivät askarruttamaan ja mistä haluaisit keskustella asiantuntijoiden kanssa?

 

Lähetä kysymyksesi meille ja me etsimme sinulle vastauksen! Kysymyksiä voi lähettää koko kevään ja kesän ajan ja julkaisemme vastauksia kysymyksiin vuoden 2018 aikana.

TUTTU JA TUNTEMATON VUOSI 1918

TUTTU JA TUNTEMATON VUOSI 1918

Järjestämme syyskuussa 2018 tilaisuuden, jossa annamme puheenvuoron asiantuntijoilta osallistujille ja siirrämme huomion kuuntelusta keskusteluun. Haluamme keskittyä sisällissodan tulkintoihin, kokemuksiin ja muistoihin sekä kuulla minkälaisia tunteita vuosi 1918 ihmisissä herättää.

Kiinnostaako sinua kuulla, mitä muut ajattelevat vuoden 1918 muistamisesta? Hae osallistujaksi!