Kenen historia?

Suomessa on tilaa monipuolisemmalle historiakertomukselle. Vähemmistöjen asemaa tulisi käsitellä myös virallisissa yhteyksissä, silloinkin kun se ei nykyvalossa näytä kunniakkaalta tai oikeudenmukaiselta. Samalla on voitava kyseenalaistaa yksipuolista ja ulossulkevaa kuvaa suomalaisuudesta. Kansainvälistyvässä maailmassa on yhä vähemmän perusteltua esittää Suomi historiankirjoituksessa irrallaan muusta maailmasta.

 

Keräsimme tietoa siitä, miten kolonialismia käsitellään historian opetuksessa. Halusimme selvittää miten kolonialismin kysymyksiä opetetaan historian laitoksilla suomalaisissa yliopistoissa ja kuinka laajaa on kiinnostus näiden kysymysten käsittelyyn opiskelijoiden ja tutkijoiden keskuudessa. Entä nähdäänkö kolonialismi Suomen historiasta erillisenä ilmiönä? Kuinka paljon opetuksessa käsitellään suomalaisten vähemmistöjen historiaa?

 

Raportti kyselyn tuloksista julkaistiin 24.10.2018 Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla. Kommentteja löytyy Twitteristä tunnisteilla #kenenhistoria ja #HWBevent.

Raportti mediassa

Lataa raportti täältä.

Julkaisutilaisuus 24.10.2018

Lisää kuvia raportin julkaisutilaisuudesta löydät Flickr-tililtämme!

Lähetä meille palautetta Kenen historia? -raportista

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Raportti on toteutettu Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella.