Emma Hakala

Monet yhteiskunnalliset, keskustelun tasolla tapahtuvat konfliktit olisivat ratkaistavissa, jos ihmiset ymmärtäisivät paremmin toistensa tulokulmia ja näkemyksiä yhteisen, jaetun historian perusteella.

Emma Hakala on toimii vanhempana tutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa ja hänellä on valtiotieteiden tohtorin tutkinto poliittisesta historiasta Helsingin yliopistosta. Emman väitöskirja käsitteli ympäristöturvallisuutta konfliktienjälkeisellä Länsi-Balkanilla. Laajemmin hän on tutkimuksessaan keskittynyt tarkastelemaan kansainvälisten järjestöjen toimintaa konfliktin jälkeisissä yhteiskunnissa

 

”Historiantuntemus ja historian ymmärtäminen auttaa meitä ymmärtämään erilaisia yhteiskuntia. On tärkeää kiinnittää huomiota niihin historiallisiin kehityskulkuihin, jotka vaikuttavat yhteiskunnallisten keskusteluiden taustalla myös nykyään”, toteaa Emma. ”Monet yhteiskunnalliset, keskustelun tasolla tapahtuvat konfliktit olisivat ratkaistavissa, jos ihmiset ymmärtäisivät paremmin toistensa tulokulmia ja näkemyksiä yhteisen, jaetun historian perusteella”.

 

Emman mieleen on jäänyt toukokuussa 2016 Helsingin yliopistolla järjestetty kansainvälinen konferenssi, jonka ohjelmasta näkee hyvin kuinka erilaisia asioita yhdistys voi käsitellä. ”Olemme järjestäneet myös monia hyviä tilaisuuksia, joissa olemme pyrkineet siihen, että historiasta keskustellaan mahdollisimman moniäänisesti”. Erityisesti toukokuussa 2017 järjestetty keskustelutilaisuus Kolonialismin perintö kehitysyhteistyössä on jäänyt Emman mieleen, sillä yleisöltä tuli paljon hyviä ideoita, joiden perusteella yhdistyksen toimintaa voidaan lähteä kehittämään.

 

Emma liittyi yhdistykseen heti perustamisen jälkeen ja toimi hallituksen sihteerinä vuoteen 2017 saakka. Hallituksessa Emma on istunut vuodesta 2016 alkaen. ”Haluan panostaa erityisesti siihen, että yhdistyksen toimintaa kehitetään enemmän käytännön suuntaan”, sanoo Emma, joka on ollut mukana aktiivisesti suunnittelemassa yhdistyksen toimintaa sekä kehittämässä uusia hankkeita. Vuodesta 2019 Emma toimii hallituksen varapuheenjohtajana.

Löydä Emma